Mentsd a menthetőt! Itt az idő biztonságba helyezni az adatokat!

1 GB ingyenes fiók

USB kulcs

Mire való az Adatszéf kulcs?


Az Adatmentőhöz érdemes USB kulcsot rendelni, mely jelentős kényelmi és többlet biztonsági funkciókkal bír.

Adatszéf kulcs, USB kulcs, USB token. Mindhárom ugyanazt az eszközt takarja. Adatszéf kulcsként az Adatmentő rendszerben nevezzük, köznapi nevén USB kulcs, szakmai körökben pedig USB token névvel hivatkoznak rá.

Mindhárom ugyanazt a fejlett titkosítás technológiai (kriptográfiai) hardver eszközt jelenti, mely többek között képes RSA kulcsok biztonságos tárolására. Saját mikroprocesszora van és fejlett biztonsági protokollja, mely megkülönbözteti egy látszatra hasonló kinézetű, de tudásában jóval szerényebb hagyományos pendrive-tól. A pendrive-tól eltérően az USB token eszközről az RSA privát kulcsot megfelelő beállítások mellett nem lehet leszedni, így azt biztonságosan őrzi.Jelszó beírás nélküli bejelentkezés


Az adatszéf kulcs képes bonyolult titkosítási műveletek gyors és hatékony végrehajtására. Így lehetséges, hogy meggyorsítja a bejelentkezést amellett, hogy a jelszó beírását is feleslegessé teszi.

A titkosítási feladatokra fejlesztett és optimalizált mikrochip-el ellátott eszköz egy láthatatlan, de annál hasznosabb segítőtárssá válik az Adatmentő rendszerben.

Sok felhasználó észrevette már, hogy mivel az RSA publikus és privát kulcsok bejelentkezéskor állítódnak elő valós időben, a bejelentkezés folyamata akár 20-30 másodpercig is eltarthat, a számítógép teljesítményétől függően. Ez amellett, hogy a bejelentkezési biztonság alapköve, annak matematikailag is igazolt biztosítéka is, hogy mi ne ismerjük és ne is tudjuk megfejteni az Ön jelszavát.

(az Adatmentőnél a bejelentkezéskor használt RSA titkosítási eljárás biztonságának matematikai bizonyosságáért lásd Ron Rivest, Adi Shamir, Len Adleman matematikusok és kriptográfiai szaktekintélyek munkássága, valamint Pierre de Fermat matematikus és az ő munkáit bizonyító matematikusok munkásságát, példul Sir Andrew John Wiles munkásságát)Jogosultság, letiltás


Alapértelmezetten minden adatszéf kulcs úgy van beállítva, hogy az ügyfél által az Adatmentő rendszerben használt számítógépein működjön kizárólag. Ha egy új számítógépet ad hozzá a felhasználó, természetesen az adatszéf kulcs azon is működni fog.

Lehetőség van egy adatszéf kulcsot ezen belül korlátozni, hogy csak bizonyos számítógépről működjön. Például csak az otthoni vagy csak az irodai számítógépen legyen használható. Különösen érdemes ezt a korlátozást beállítani, ha az adatszéf kulcs folyamatosan csatlakoztatva van a számítógéphez.

Ha Ön elveszíti az adatszéf kulcsot vagy azt ellopják, nem kell aggódnia amiatt, hogy ezáltal illetéktelen behatolást hajthatnak végre az Adatmentő fiókja ellen. Mivel az adatszéf kulcs eleve csak azokon a számítógépeken használható, melyeket már hozzáadott a felhasználó a saját fiókjához, tehát amelyeken használni szokta az Adatmentőt, illetéktelen személy számítógépén nem fog működni. Ismernie kell a megtalálónak ezen felül még az eredeti tulajdonos felhasználói nevét is.

Ha tehát úgy veszítjük el az adatszéf kulcsot, hogy megvan a reális veszélye annak, hogy a megtaláló hozzáfér az általunk használt és jogosultnak beállított számítógépek egyikéhez és képes kitalálni a felhasználói nevünket, akkor érdemes letiltani az adatszéf kulcsot, így egészen addig, míg újra nem engedélyezzük, senki sehonnan nem lesz képes bejelentkezni vele, még Ön sem.
Ha már rendelkezik Adatmentő fiókkal, rendeljen mellé USB kulcsot.
Megrendelés adatok
Email cím:
Email cím újra:
Token igénylés:
Összesen fizetendő:


Az itt feltüntetett árak tartalmazzák az áfát és forintban értendőek.

Az USB kulcsot az Adatmentő program segítségével kell a felhasználói fiókjához társítani. A vásárlás pillanatába még nem kell eldönteni, hogy melyik USB kulcs melyik fiókkal fog működni. Rendelhet ajándékba is USB kulcsot.

Egy fiókhoz több adatszéf kulcs is hozzárendelhető. Ha még nagyobb kényelemre vágyik és nem akarja hordozni az eszközt, akár minden olyan számítógépéhez vásárolhat és folyamatosan csatlakoztatva tarthat egy adatszéf kulcsot, melynek fizikai biztonsága megoldott (pl: otthoni számítógép, zárható irodában lévő számítógép).

Figyeljen rá, hogy egy USB kulcsot csak egy Adatmentő fiókhoz lehet hozzárendelni. Miután a programon belül hozzárendeli az eszközt a fiókjához, az adott kulcsot már nem lehet egy másik felhasználói fiókkal használni.

Az adatszéf kulcs nem tartalmaz hagyományos adatok tárolására alkalmas tárterületet, tehát pendrive-ként nem használható.

Fiókhoz már hozzárendelt adatszéf kulcsot biztonsági okokból nem áll módunkban visszavenni. Minden más esetben természetesen a termékre 1 év garanciát vállalunk.


Az Adatmentő a SecToken USB token partnere.